MAKALE YARIŞMASI

• İ.D. Bilkent Üniversitesi İnsan Hakları Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİHM) bünyesinde, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hollanda Krallığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa olarak bir makale yarışması düzenlenecektir.
  • Makale yarışması ile toplumda çevre hukuku, iklim adaleti ve afet hukuku alanlarına yönelik farkındalık düzeyinin artırılması ve bu alanlara ilişkin yapılacak akademik çalışmaları teşvik etmek amaçlanmaktadır.
  • Yarışma konusu: Çevre Hukuku, İklim Adaleti veya Afet Hukuku
  • MAKALE YAZIM KURALLARINA İLİŞKİN DUYURU:

• Değerli katılımcılar,
  • Çevre Hukuku, İklim Adaleti ve Afet Hukuku Makale Yarışması kapsamında yazacağınız makaleler için aşağıdaki belirtilmiş olan iki seçenekten birini makalenizde kullanacağınız atıf ve kaynakça sistemi olarak kullanabilirsiniz:
    • 1. Linkte yer alan GHAS Yayın İlkeleri ve Atıf Düzeni belgesi içerisinde belirlenmiş olan kuralları kullanmayı seçebilirsiniz.
    • 2. Zotero veya Mendeley gibi bir referans yönetim aracı kullanmak istiyorsanız, OSCOLA (Oxford Standard for Citation of Legal Authorities) atıf sistemini seçebilirsiniz.
  • Lütfen yukarıda belirtilmiş olan iki atıf sisteminden birini seçiniz ve bütün atıflarınızı seçtiğiniz atıf sisteminde belirlenen kurallara uygun olarak hazırlayınız.
  • İlginize tekrardan teşekkür eder,
    Yarışma sürecinde size başarılar dileriz.
    Bilkent Üniversitesi İnsan Hakları Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİHM)
  • Ödüller:

• Bilkent Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi web sitesinde makalenin yayınlanması
  • Sertifika
  • UNDP ve Bilkent Üniversitesi sosyal medya duyuruları
  • Promosyonel materyaller (çanta, defter, kalem vb.)